GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sverigedemokrater ska ha rätt att engagera sig fackligt

Slutreplik från Christer Svensson i debatten med Socialdemokraterna om skyddsombuden.
Replik • Publicerad 20 november 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Den 26 oktober, dagen före skyddsombudens dag, skrev Anna Johansson (S), ordförande i Arbetsmarknadsutskottet, en debattartikel som sändes till en rad olika dagstidningar i vilken det hävdades att 27 personer dött på jobbet för att SD vill skrota de regionala skyddsombuden. Till Smålandsposten fick riksdagsledamöterna för (S) Monica Haider och ClasGöran Carlsson äran att få skriva under med sina namn.

Den 30 oktober redogör undertecknad utförligt för att SD vill stärka de regionala skyddsombuden. Vilket är tvärtemot vad S-debattörerna felaktigt försöker ge sken av. I slutrepliken den 15 november framkommer i sak inget nytt från Socialdemokraterna. Förutom riksdagsledamöterna som undertecknat har man nu kallat in ett regionalt skyddsombud för att få mer tyngd bakom sin replik. Ett skyddsombud som troligen inte har sina sympatier hos SD.

Socialdemokraterna har tappat hälften av sina väljare på kort tid bland arbetarna inom LO men försöker till varje pris klamra sig fast vid makten. Det gör man genom att till varje medel stoppa Sverigedemokrater från att få inflytande på sin arbetsplats. Tre poliser har i år mist livet i tjänst och S försöker skaffa sig politiska poänger på det genom nolltolerans mot dödsolyckor.

Vi röstar inte emot att regionala skyddsombud får fler befogenheter som det påstås. Vi röstar för att våra företrädare inom partiet ska ha rätt att engagera sig fackligt. Man hänvisar till värdegrunden för att stänga oss ute. Fakta är att som Sverigedemokrat går det inte att bli regionalt skyddsombud 2021 på din arbetsplats. Med ett bättre arbetsklimat får vi hjälpas åt att arbeta mot ett detta blir en ickefråga i framtiden. Till hösten 2022 blir det dock en het valfråga.

Christer Svensson (SD), politisk sekreterare, Växjö

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.