GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sverigedemokraternas viktigaste nyårslöften till väljarna inför valet 2022 i Växjö kommun

Debatt • Publicerad 28 december 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mer kött i skolan utlovar Sverigedemokraterna.
Mer kött i skolan utlovar Sverigedemokraterna.Foto: Matthew Mead

1. Få vuxna tror på tomten och tomma politikerlöften gör att många medborgare i dag inte heller tror på vad politikern säger. Det förtroendet måste återuppbyggas. Invånare måste kunna känna tillit till varandra. Den har skadats av brottsvågor, otrygghet och områden med växande utanförskap. Vårt löfte är att göra allt vi kan för att politiskt återskapa tillit och framtidstro hos kommuninvånarna. Växjö kommun ska vara en trygg plats att bo och verka i. Samhällsresurser ska i första hand läggas på brottsoffer och inte på brottslingar. Större krafttag mot utanförskapsområden och absolut bidragsstopp till studieorganisationer med koppling till Muslimska brödraskapet.

2. Sverigedemokraterna står nära våra väljare och bevakar intresset i gemensamma skattemedel. Växjö kommun ska åter bli en trygg och säker plats att leva och bo i. Hög moral och stark företagsamhet ska känneteckna Växjö. Pensionärer och sjuka ska ha värdiga liv. Omsorg och skola måste organiseras för personalens status, bättre arbetsvillkor och elevers lärande. Svensk välfärd ska prioritera svenska medborgare. Sjukvården ska vara tillgänglig oavsett vilken boplats du har i vårt land och plånbokens storlek får aldrig avgöra. Vårdpersonalens förutsättningar som arbetsmiljö, goda utvecklingsmöjligheter och en bra lönenivå måste garanteras. Svensk skola ska prioritera kunskap och ordning. Lärarna måste kunna återfå en värdig status i en miljö där lärare och elever trivs och kan prestera. I vårt Sverige får äldre en pension som det på riktigt går att leva på. Både de äldre och skolelever får äta sig mätta och vi lovar mer kött, fisk och fågel på tallriken. Den skenande kostnaden för tolkar måste hejdas.

3. Vindkraftverk ska inte förstöra skog och ängsmiljö i Växjö kommun. Vi säger blankt nej till etablering av verken oavsett hur höga de är eller var de är tänkta att placeras. Vi är inte helt emot vindkraft men ser betydande större fördelar med småskaliga kärnkraftverk. Hela kommunen ska leva och landsbygden behöver kompenseras för dyr bensin och hög elförbrukning.

Pernilla Wikelund, ordförande

Conny Lindahl, gruppledare

Christer Svensson, politisk sekreterare

och övriga i SD Växjö

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.