GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tänk om, tänk nytt, tänk framåt

Publicerad 17 november 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nelson Garden Arena.
Nelson Garden Arena.Foto: JONAS LJUNGDAHL

I början av året tog Tingsryds kommunfullmäktige ett inriktningsbeslut om framtiden för issporter i Tingsryd. Av försiktighetsskäl fastnade man för att bara bygga en ny träningshall och på sikt fräscha upp Nilson Garden Arena i någon mån. Resultatet av detta kan möjligen bli lite bättre istider för några ungdomar och något fler omklädningsrum. Inriktningsbeslutet tillför dock inte mycket nytt härutöver för samhället.

Tingsryd AIFs elitverksamhet får allt framöver leva kvar i en sunkig arena utan möjlighet att kunna utveckla några kommersiella satsningar. Möjligheten till ökad försäljning uteblir. Publiken kommer inte strömma till. Ekonomin kommer inte förbättras. Som aktieägare i klubben kan jag inte se någon positiv framtid för elithockeyn i Tingsryd. Det skulle förvåna mig om inte många tappar intresset av att åter försöka rädda föreningen om inget nytt tillkommer.

Många inom det lokala näringslivet har uttryckt sin vilja att satsa på en ny hockeyarena i Mårslycke. Med flera samarbetspartners skulle många synergieffekter kunna uppstå. En satsning här skulle inte bara ge hockeyn och konståkningen moderna ytor för lång framtid utan också bidra till att utveckla besöksnäringen och handeln i stort. Idrottsturismen skulle kunna öka rejält. TAIF skulle kunna skapa nya intäkter inte bara vid matcher utan också genom andra stora arrangemang.

I kombination med närliggande camping, aktivitetsytor och ridsportanläggning liksom annan kompletterande framtida verksamhet skulle Mårslyckeområdet ge en mycket stark attraktionskraft. Häri ligger en stor skillnad mot den enskilda kommunala insats som planeras vid nuvarande NGA.

Släpp politiska prestigen och ge näringslivet chansen att bidra till Tingsryds utveckling.

Aktieägare i Tingsryds Hockey AB

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.