GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tennisbanorna kommer inte att räcka till

Jag har till min bestörtning läst och hört om Södras planer på att i sin befintliga tennishall omvandla två av fyra tennisbanor till padelbanor. Södra har i dag ett samarbete med Växjö TS när det gäller tennisen och jag hoppas detta kan fortsätta och utvecklas ytterligare.
Insändare • Publicerad 17 november 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Debatten kring planerna på att omvandla tennisbanor i Södra Climate arena i Växjö fortsätter.
Debatten kring planerna på att omvandla tennisbanor i Södra Climate arena i Växjö fortsätter.
Foto: Calle Rydqvist

Växjö TS har efter några problemfyllda år, framför allt ekonomiskt med sin fastighet, men med bistånd av en privat sponsor renoverat och fräschat upp Strandbjörkshallen, samt kompletterat med fyra utepadelbanor, därefter har de haft en väldigt positiv utveckling av sin verksamhet. Det vi känner till är att många barn tillbringar många timmar i veckan bakom sina skärmar och behöver röra sig mer. Det är med bakgrund av det väldigt positivt att antalet kursdeltagare (både vuxna och barn) till Växjö TS verksamhet har ökat kraftigt de senaste åren. Bland annat har antalet kursdeltagare under 10 år ökat från 93 till 236 (mer än 250 procent) från 2018 till höstterminen 2021. Det har inneburit betydande utmaningar för klubbledningen att få ihop ett upplägg för att ta hand om alla nya medlemmar/barn i verksamheten. Men det innebär också att Växjö TS kommer att få ännu svårare kommande år att ta emot nya deltagare på sina träningar eftersom banorna inte kommer att räcka till.

”Det vi känner till är att många barn tillbringar många timmar i veckan bakom sina skärmar och behöver röra sig mer.”

Jag vet inte hur den ekonomiska kalkylen ser ut att ersätta padelbanorna med tennisbanorna, alternativt bygga nya padelbanor i anslutning till tennishallen.

Bygger man i anslutning slipper man göra ingrepp i nuvarande tennishall samt slipper de arbetsmiljöproblem som kan uppstå med den höga ljudnivån från padelspel som har konstaterats i andra projekt på andra orter. Södra som är ett miljardföretag med miljardvinster varje år kanske inte behöver se krasst ekonomiskt på detta projekt utan göra en god samhällsinsats också samtidigt som de tillgodoser sin egen personal.

Varför inte utöka samarbetet med Växjö TS ytterligare och anlita dem att sköta (exempelvis via ett gemensamt bokningssystem) och administrera Södraanläggningen också.

Det skulle skapa bra förutsättningar för en god utveckling för både Södra och Växjö TS.

En förhoppningsfull tennisintresserad farfar med barnbarn som spelar tennis.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.