GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tidigare regeringar har skapat den otrygghet vi ser i dag

Sent ska syndaren vakna. För kommunalrådet Oliver Rosengren (M) behövdes det en rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå) för ett uppvaknande.
Christer Svensson (SD) och Pernilla Wikelund (SD) svarar på Oliver Rosengrens (M) debattartikel om gängkriminaliteten.
Christer Svensson (SD) och Pernilla Wikelund (SD) svarar på Oliver Rosengrens (M) debattartikel om gängkriminaliteten.
Foto: Johan Nilsson/TT
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är lätt att hålla med i det Oliver Rosengren skriver men man får inte glömma vem som ligger bakom Sveriges tillstånd. Reinfeldtregeringen med ”öppna hjärtan” och överenskommelse med Miljöpartiet har stor skuld till dagens havererande migrationspolitik och integration. Utöver Oliver Rosengrens förslag vill SD lägga till följande förslag.

• Sverige behöver ett nettominus för asylrelaterad invandring. För att vi ska kunna reparera den svenska välfärden måste fler lämna landet och återvända hem. Det gäller särskilt dem som befinner sig i Sverige illegalt, men också dem som har nödvändiga tillstånd men saknar tillhörighet till det svenska samhället.

• Genom att begränsa välfärdsförmånerna för icke-medborgare så vill vi minska segregationen och dämpa incitamenten för att söka sig hit. Att enbart titta på regelverken för asylinvandring eller gränsskyddet räcker inte för att på riktigt begränsa invandringen och nå ner till EU:s miniminivåer. Det krävs ett helhetsgrepp för att rätta till den situation som regeringen försatt oss i.

• Vid ett regeringsskifte kommer vi driva för att dessa frågor prioriteras. Blir en konservativ regering möjlig efter nästa val är detta vår ingång till en framtida regeringspolitik.

Christer Svensson, politisk sekreterare SD Växjö

Pernilla Wikelund, ordförande SD distrikt Kronoberg

"Sverige behöver ett nettominus för asylrelaterad invandring. För att vi ska kunna reparera den svenska välfärden måste fler lämna landet och återvända hem."

Läs mer