unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Tingsryd har bra vård och omsorg

I en insändare den 27 juli kritiserade Sten-Åke Persson äldreomsorgen i Tingsryds kommun. Nu svarar Magnus Carlberg (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden.
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att våra äldre får en vård och omsorg av god kvalitet är ett av våra kärnuppdrag. Kompetenta och engagerade medarbetare är avgörande i det arbetet. Vård- och omsorgsförvaltningen i Tingsryds kommun har cirka 600 medarbetare med olika yrken och uppdrag anställda och alla behövs för att vi tillsammans ska klara välfärdsuppdraget. Av dessa är 19 stycken chefer. Jag tycker det är sorligt och respektlöst att du kollektivt vill förminska deras arbete enbart utifrån deras roll som chefer. Betvivlar att du har någon djupgående kunskap om deras arbetsinsatser, och det gäller även de förtroendevaldas.

I din insändare frågar du om vi politiker och tjänstepersoner vill att våra egna anhöriga skulle få den vård och omsorg som ges idag? Min farfar flyttade med familjen från Skåne upp hit till Tingsryds kommun 2006. Under flera år fick han hjälp av hemtjänsten i Tingsryd och nattpatrullen. När behoven ökade kom han till Konga Allhus när han behövde korttidsplats innan han slutligen flyttade in på Örnen där han bodde tills han gick bort hösten 2019. Jag och övriga i familjen Carlberg vet vilken bra vård och omsorg farfar fick och vi är oerhört tacksamma. Som anhörig har jag känt mig trygg.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

De flesta av oss är anhörig till någon som är beroende av stöd. Så även de som arbetar inom vård- och omsorgsförvaltningen oavsett tjänst eller om man är förtroendevald. Upplevelsen av stödet varierar säkerligen hos de olika omsorgstagarna och anhöriga.

När Socialstyrelsen senast frågade de äldre i Tingsryds kommun vad de tyckte om äldreomsorgen blev resultatet en nöjdhet på 93 procent i hemtjänsten och 91 procent på äldreboende. Ett bra resultat som ligger högre än snittet i såväl Kronoberg som Sverige.

Gällande dina partipolitiska kommentarer håller jag mig till att konstatera att Socialdemokraterna varit med och lagt budgetar som tillfört resurser till vård och omsorg medan Sverigedemokraterna lagt budgetar som helt saknar siffror, men som förordar privatisering av äldreomsorgen. Vilket av detta som är bäst för våra omsorgstagare och medarbetare har jag en klar uppfattning om.

Vår vision är vård och omsorg av hög kvalitet efter behov med bästa bemötande och delaktighet. Tingsryds kommun har i grunden en bra vård och omsorg. Men även vi har tuffa utmaningar och förbättringsområden att ta oss an. Jag tror det bästa sättet att göra det på är tillsammans, och med respekt för varandra.

Magnus Carlberg (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden

”Vår vision är vård och omsorg av hög kvalitet efter behov med bästa bemötande och delaktighet”, skriver Magnus Carlberg (S).
”Vår vision är vård och omsorg av hög kvalitet efter behov med bästa bemötande och delaktighet”, skriver Magnus Carlberg (S).
Foto: Gorm Kallestad