GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström:

Kristina Bingström: Uppfräschad layout och logisk ordning – tack för all respons på vår nya tidning

Att göra tidning på nytt sätt är stökigt och bökigt och bitvis ganska slitsamt. Därför värmer fin respons på vår nya form lite extra. Tack!
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I stort sett verkar de flesta av er nöjda med vår nya form. Enkelt, rent och snyggt, luftig layout som känns fräsch är några av kommentarerna på det nya utseendet och det tackar vi för. Någon läsare upplever att artikeltexten är svårare att läsa, någon att vissa citat är för blaffiga och vi har fått synpunkter på att rubrikfältet är för luftigt. Vi tar det till oss och skruvar lite här och där. Samtidigt vill jag återigen poängtera att vad beträffar brödtexten är den precis densamma som tidigare. Varken större eller mindre.

"Samtidigt vill jag återigen poängtera att vad beträffar brödtexten är den precis densamma som tidigare. Varken större eller mindre."

När det kommer till den nya dispositionen av tidningen verkar de flesta av er tycka att det är en bra och logisk ordning. Någon läsare uttryckte det som att det ofta tar ett tag innan man känner sig hemma i en omgjord tidning, men nya Smålandspostens kändes bra direkt. Det glädjer oss. Ett par av er läsare tycker det är synd att opinionssidorna flyttat bakåt i tidningen och någon skulle helst se Sverige och Världen längre fram. Vissa avdelningar kommer även framöver att vandra lite fram och tillbaka i tidningen. Särskilt lördagar blir uppbyggnaden lite annorlunda, då har vi ju även vår härliga C-bilaga. Grundprincipen varje dag är i alla fall att alla lokala nyheter samlas i a-delen och sporten inleder b-delen. Och rättelser, de hittar ni från och med nu på vädersidan i anslutning till läsarbilden och krönikan.

Tack för den här veckan. Nu tar vi helg, pustar ut och laddar om!

Fortsätt tycka till om tidningen och våra nyheter. Hör av dig till mig eller våra nyhetschefer.

Och glöm inte, de senaste nyhetsuppdateringarna hittar du alltid på smp.se.

Läs mer