unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

V: Satsa på vård- och omsorgsanställda

Region Kronobergs största utmaning framöver är inte ekonomin – även om den också är en utmaning – utan den absolut största utmaningen är att klara personalbehovet.
Vänsterpartiet har föreslagit att ett extra lönepåslag ska utbetalas till all personal som har tvingats arbeta med den tunga och besvärande skyddsutrustningen under covid-19-pandemin.
Vänsterpartiet har föreslagit att ett extra lönepåslag ska utbetalas till all personal som har tvingats arbeta med den tunga och besvärande skyddsutrustningen under covid-19-pandemin.
Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det handlar både om att lyckas behålla kompetent personal och att lyckas med nyrekrytering. Inte minst gäller detta för att klara av den under pandemin uppkomna vårdskulden. Vi vet också att den framtida vården kommer att kräva ytterligare personal inom vård och omsorg. Vänsterpartiets regiongrupp har tagit bemanningsfrågorna på allvar och föreslår därför en rad åtgärder för att klara kompetensbehovet. För att vara en attraktiv arbetsgivare vill vi införa projekt 6-timmars arbetsdag inom en avdelning eller mottagning. Delade turer måste avskaffas utom för de som själva väljer det. Kompetensutveckling är viktig för alla yrkesgrupper och den måste öka, inte minst för undersköterskor. Den extra OB-bonusen ska fördelas rättvist mellan olika personalgrupper, varför vi anser att den också ska komma Kommunals yrkesgrupper till del.

Principiellt anser vi att det är genom höjda löner – och inte genom extra bonusar – som vi vill möta personalutmaningarna. Men när nu extra OB-bonus är beslutad ska den självklart gälla alla yrkesgrupper. Vänsterpartiet har också föreslagit att under covid-19 skulle ett extra lönepåslag utbetalas till all den personal som under denna påfrestande period också har tvingats arbeta med den tunga och besvärande skyddsutrustningen. Tyvärr har vi inte fått igenom förslaget. Men vi anser att regionen som arbetsgivare borde visa personalen uppskattning i lönekuvertet. Det är inte nog med applåder!

Vi anser också att framtidens styrning av regionens verksamheter måste utgå från medarbetarnas kompetens, erfarenhet och delaktighet. När personalen får ökat inflytande över sitt arbete ökar trivseln och arbetsmiljön förbättras. Vänsterpartiets regiongrupp anser att det endast är genom förbättringar för personalen som vi kan klara dagens och framtidens personalutmaningar. För att göra regionen oberoende av inhyrd personal måste alltså villkoren för regionens anställda vara sådana att personalen inte ser det som mer fördelaktigt att arbeta för ett bemanningsföretag. I stället för att skicka skattepengar till vinster i bemanningsföretagen ska vi använda pengarna till god utveckling av löner och ersättningar, bättre arbetsmiljö och bättre arbetstider för våra anställda.

Vänsterpartiet Kronobergs regiongrupp

Eva-Britt Svensson

quote
Vi anser också att framtidens styrning av regionens verksamheter måste utgå från medarbetarnas kompetens, erfarenhet och delaktighet. När personalen får ökat inflytande över sitt arbete ökar trivseln och arbetsmiljön förbättras.