GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vi förtjänar respekt – vi får samhället att fungera

Detta eviga bölande från privatbilismen.
”Åh nej, en epa i 30 kilometer, nu är min dag förstörd!”
”Åh nej, en lastbil, hur ska jag hinna nu?!”
Lägg ner, allihop.
Växjö • Publicerad 15 oktober 2021 • Uppdaterad 15 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Är så galet trött på detta eviga lipande från människor som har problem att backa med en liten bil, inte vet hur en rondell funkar, sänker hastigheten till 60 på 90-väg för att det börjar skymma lite ute, kör om på det mest idiotiska sätt när det två kilometer senare kommer ett perfekt tillfälle eller som inte vet hur en köbildning fungerar.

Hur tror ni ungdomen i epan känner sig när ni pressar i röven, tutar, blinkar och till slut gör en omkörning som kan kostar er livet båda två? Tror ni de blir taggade på att släppa fram?

Jag vet hur jag känner där när jag sitter i lastbilshytten när jag stannar i en rondell med 64 ton och ni inte blinkar ur rondellen så jag missar min lucka. Kastar er ut framför så jag nästan kör på er för att ni inte vill ligga bakom. Ligger jämsides i rondeller och blir arga när min släp skär över på er sida eller när jag trögar mig ut i rondellen och ni visar finger och tutar för att jag är i vägen.

Tror ni jag spenderar en vecka i hytten och på vägen för att det är kul? För att jag gillar att stressa som en idiot? Sluta köp skit och betala ordentligt med med frakt i stället för det billigaste så hade jag inte behövt ligga och pressa för att hinna fram eller knip igen och se det för vad det är – verkligheten.

Utan mig och mina kollegor på vägarna hade ni levt som Hedenhös och inte haft ett jobb att gå till. Inget hade fungerat.

Vi som kör lastbil, budbil, buss, taxi, båt eller tåg förtjänar lite jävla respekt för det vi gör – får samhället att fungera.

Nu är det givetvis inte alla, men tar du åt dig åt detta inlägg är du garanterat en av dem.

Per Elofsson, yrkeschaufför

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.