GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vi satsar på Växjö kommuns anställdas hälsa

Debattartikel av Andreas Olsson (C).
Publicerad 31 juli 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Andreas Olsson, kommunalråd (C) Växjö
Andreas Olsson, kommunalråd (C) Växjö
Foto: LENA GUNNARSSON

Personalen är Växjö kommuns viktigaste resurs och jag är oerhört tacksam för det arbete som ni gjort under det dryga året som vår värld varit ställd på sin ända.

Kommunens personal har gått igenom en tuff tid på många olika sätt inom sina respektive område. Det är i kris vi prövas och Växjö kommuns medarbetare har verkligen klivit fram och gör ett fantastiskt arbete. Ett arbete som inneburit snabba omställningar, ständigt nya regler och riktlinjer, förändrade arbetsformer och en digitaliseringstakt som vi aldrig trodde skulle vara möjlig.

Det är många som i spåren av pandemin dragits med en hög belastning och försämrad återhämtning. Vi är mycket måna om vår personals hälsa och välmående. För kommande år gör Blågröna Växjö en fyra miljoner satsning på hälsoförebyggande arbete på både individ och verksamhetsnivå. Vi förstärker friskvårdsbidraget med en höjning till 1500 kronor. Friskvårdsbidraget kopplas ofta till att man kan få tillbaka pengar på ett köpt gymkort, men friskvårdsbidraget kan användas till en bredd av olika aktiviteter eller hälsotjänster. Med friskvårdsbidraget väljer du vad du vill göra för insats som passar dig, det kan vara hälsoundersökningar, massage, personlig träning med flera aktiviteter. Det betyder att man år från år kan välja att göra regelbundna hälsoundersökningar eller för att senare kunna välja andra insatser. En höjning av friskvårdsbidraget är också en del i arbetet för att göra Växjö kommunen till en mer attraktiv arbetsgivare.

Vi gör även en satsning på verksamhetsinriktade hälsofrämjande insatser. Det innebär att det görs en kartläggning på verksamhetsnivå där arbetsplatsen används för att skapa förutsättningar för hälsosamma levnadsvanor. Verksamheten själv driver insatserna utefter den kartläggning som genomförs med hjälp av kommunens personalavdelning. Forskning rekommenderar ett verksamhetsinriktat hälsofrämjande insatser som tar ett helhetsgrepp för hälsoarbetet på arbetsplatsen och med arbetskamraterna som vi satsar på inför kommande år.

Blågröna Växjö arbetar för att som arbetsgivare bidra till ökad hälsa och välbefinnande hos Växjö kommuns personal. Vi gör satsningar på så väl de individuella insatserna med ett höjt friskvårdbidrag, och även verksamhetsgemensamma insatser.

Andreas Olsson (C)
 Kommunalråd & ordf. KS organisation och personalutskott

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.