Annons
Nyheter

Alwex fortsätter att fylla ut lagret i Räppe

Alwex fortsätter att fylla ut sitt huvudlager i Räppe. För drygt en månad sedan övertog företaget ansvaret för nästan alla ytor i det gamla Ica-laget och har nu träffat lager- och distributionsavtal med Valora Trade, en ledande distributör inom det som kallas snabb­rörliga konsumentvaror. På sikt bäddar det för nya jobb.
Nyheter • Publicerad 26 september 2014
Foto: 

– Det har varit på gång ett bra tag men nu är det klart att Valore Trade valt oss som lager- och terminaloperatör. Lagret i Räppe blir deras spridningspunkt och mycket av varorna kan åka i vårt befintliga system vilket ger synergieffekter. I mångt och mycket ska varorna till ställen som vi kör till på uppdrag av till exempel Ica och Coop, säger Mats Lundmark, vd för transport- och logistikföretaget Alwex.

– Det var helhetslösningen som avgjorde, De har framför allt torra varor, men även en del frysta. Därför har det spelat roll att vi har en väldigt bra fastighet där vi kan erbjuda kyl- och frysmöjligheten också vid sidan av ett automatiserat höglager som passar andra varor och gör det effektivt för kunden och oss, säger han.

Annons

Avtalet med Alwex innebär att Valora Trade, med kända varumärken som Carlshamn mejeri, Quaker, Fishermans Fiend, Hermesetas, Lypsyl, Finish och Clerasil för att nämna några, flyttar från Jönköping där företaget var tvunget att ha lagret delat på två ställen. Nu kan orderflödet skötas från en enda plats.

– För oss är det viktigt ur marknadssynpunkt att vi har förmågan att attrahera sådana här kunder. Det skapar ytterligare trovärdighet till vår livsmedelshantering med lager, distribution, mellantransporter och kan bidra till vidare uppdrag framöver. Vårt uttalade mål är att bli södra Sveriges ledande tjänsteleverantör av skräddarsydda transporter, entreprenad, lager och logistiklösningar säger Mats Lundmark.

Valore Trade kommer att flytta in under hösten för att vara helt på plats med verksamheten vid årsskiftet.

– Det innebär att vi fyller ut en stor del av de ytor som stått tomma. För en kund med så många varumärken i sin bransch kan det innebära att det periodvis kommer att bli behov av fler anställda i Räppe, till exempel för att göra i ordning material inför olika kampanjer.

– Jag vågar inte lova nya fasta jobb direkt, men på lite sikt kan det definitivt leda till några, säger Mats Lundmark.

Trots den nya kunden finns det en del plats kvar i lagerbyggnaden.

– Vi ska jobba väldigt aktivt med våra lagerytor även framöver. När vi nu förfogar över hela fastigheten går de dessutom att tänka om i befintliga strukturer. Flexibiliteten är mycket större, säger Mats Lundmark som med det nya avtalet bäddat för en markant höjning av Alwex omsättning.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons