Nyheter

Bülow utsedd till Årets möbelprofil

När den årliga Möbelriksdagen i Lammhult tjuvstartade på torsdagskvällen blev Lars Bülow, vd på Lammhults Möbler sedan knappt ett år, utsedd till Årets möbelprofil för 2012. Årets marknadsförare blev Svensson i Lammhult.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2013
Lars Bülow hyllad personlighet i möbelbranschen.
Lars Bülow hyllad personlighet i möbelbranschen.Foto: Johanna Ursjö

Lars har med en konsekvent hållning och orubblig övertygelse lyckats förena en profession inom design med ett framgångsrikt företagande – så motiverade juryn sitt val av Lars Bülow som branschens profil under 2012.

Efter att tidigare bland annat ha startat, ägt och drivit möbelföretaget Materia, numera en gren av Kinnarpskoncernen, gjorde han på allvar comeback i branschen 2012 när han kallades in som ny vd för Lammhults Möbel.

I samband med att det i går dukades upp till ett designseminarium, och senare till en galamiddag, passade Möbelriket på att hylla sina olika pristagare. Det blev en försmak inför själva Möbelriksdagen, den sjunde i ordningen, som hålls på fredagen i företaget Ljungsåsa Möblers lokaler i Möbelrikets huvudstad. Ett par hundra deltagare väntas då vara på plats.

Övriga pristagare blev Swedese, Vaggeryd som Årets designföretag, Materia, Tranås som blev Årets arbetsplats, Byarums Bruk som tog titeln Årets designstrategi, Sara Larsson A 2 designer som blev Årets nykomling, Carl Malmsten Furniture Studies, Lidingö som blev Årets designskola och Ola Söderpalm, tidigare vd för Ire Möbler i Tibro som fick Årets hederspris.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.