Annons
Nyheter

Hall Miba sluter tvåårsavtal värt 150 miljoner

EMAB, som är en samverkansorganisation för fristående trafikbutiker, har tecknat ett leverantörsavtal med Hall Miba i Alvesta. Avtalet löper på två år och värt omkring 150 miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2012

Hall Miba har renodlat sitt produktionssortiment de senaste åren och profilerat sig som specialist på kluriga affärslösningar bilistbranschen. I fjol köpte Axfood hälften av aktierna i Hall Miba AB, något som både är ett bevis för styrkan i det renodlade affärskonceptet och en utökad plattform för nya, större affärer.

Avtalet innebär att Hall Miba blir huvudleverantör av non-foodartiklar till EMAB:s trafikbutiker i Sverige.

Annons

EMAB AB är en organisation för inköpssamverkan, marknadsföring, kampanjer och affärsutveckling. Företaget ägs av sina cirka 430 medlemmar, som är fristående handlare från Shell, St 1, Statoil 123, Bilisten, Preem, OK/Q8 med flera.

– Inom EMAB är vi mycket nöjda med avtalet med Hall Miba och ser det som strategiskt viktigt att få ta del av Alvestaföretagets kunskap inom det bilistiska området, säger EMAB:s vd Göran Sandahl.

Hall Mibas vd Anders Åman är mycket nöjd över det nya avtalet.

– Vi är glada och stolta över att bli huvudleverantör av non-foodartiklar till AMAB och få samarbeta med dem i utvecklingen av morgondagens trafikbutiker, säger Anders Åman.

Avtalet löper till och med 2013.

I fjol firade Hall Miba 30-årsjubileum i familjen Åmans ägo. Företaget levererar bilvårdsartklar och biltillbehör till butiker och detaljhandel i hela Norden. Även med Pressbyråns och 7-Elevens butiker i Sverige har Hall Miba ett avtal, det avtalet gäller till och med 2012.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons