Annons
Nyheter

Menorca nytt resmål från Växjö

Fritidsresor fortsätter att satsa på direktcharter från flygplatsen i Växjö. Nästa sommar tillkommer Menorca som ny destination.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2012

På ett par år har Fritidsresor nästan fördubblat antalet resor från Växjö.

– Flygplatsen har ett stort upptagningsområde och gensvaret från resenärerna har hittills överträffat alla förväntningar, konstaterar Bassam el Mattar, Sverigechef på Fritidsresor.

Annons

Utanför storstadsregionerna har flygplatsen i Växjö blivit en av researrangörens största med direktcharter till Antalya i Turkiet, Cypern, Mallorca, Rhodos och snart även till Menorca.

Ulf Axelsson, vd för Småland Airport är nöjd:

– Jätteroligt att Fritidsresor satsar på Växjö. Det är bra för regionen och våra resenärer. Vi välkomnar både befintliga och nya destinationer och det är extra roligt med en som vi inte kunnat erbjuda tidigare.

Från kommande sommar är två av tre charterflyg från Växjö rättvända vilket innebär att flygtiderna ger en full veckas vistelse på resmålet. Flygningarna sker i samarbete det danska bolaget Jet Time som stationerar personal på flygplatsen.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons