Annons
Nyheter

Nominerade till guldklubba

Två starka kandidater representerar Styrelseakademien Sydost i tävlingen om Guldklubban 2012.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2012
Åke Fagelberg, styrelseordförande i AB Åbro Bryggerier, Vimmerby och Anders Davidsson, styrelseordförande i Amo Kabelservice AB, Alstermo, representerar StyrelseAkademien Sydost i Guldklubban 2012, tävlingen om landets bäste styrelseordförande.
Åke Fagelberg, styrelseordförande i AB Åbro Bryggerier, Vimmerby och Anders Davidsson, styrelseordförande i Amo Kabelservice AB, Alstermo, representerar StyrelseAkademien Sydost i Guldklubban 2012, tävlingen om landets bäste styrelseordförande.Foto: 

Åke Fagelberg, styrelseordförande i AB Åbro Bryggeri, Vimmerby och Anders Davidsson, styrelseordförande i Amo Kabelservice AB, Alstermo, tävlar om utmärkelsen som landets bäste styrelseordförande i klassen onoterade bolag.

– Jag visste inte om att jag var nominerad och känner mig nästan rörd, sade Åke Fagelberg när han tackade för nomineringen under Stora Styrelsedagen som genomfördes i Guldfågeln Arena i Kalmar på fredagen.

Annons

Även för Anders Davidsson kom nomineringen som en överraskning.

– Jag känner mig mycket hedrad, sade han i sitt tacktal inför de 70-talet medlemmar från Kalmar, Kronobergs och Blekinge län som kom till mötet.

Styrelseakademien Sydost har stolta traditioner att försvara i tävlingen om Guldklubban, som i år genomförs för åttonde gången och har två klasser, noterade och onoterade bolag.

I den sistnämnda klassen har Akademien fyra segrar genom Håkan Björklund, Balco AB, Växjö 2006, Lars-Eric Åström, Södra Skogsägarna 2007, Anders Holmberg, Vegtech AB, Vislanda 2008 och Lars-Göran Johansson, Willo AB, Växjö, 2011.

Årets vinnare får ta emot sitt pris, en Guldklubba i kristall som Erika Lagerbielke, Orrefors, har formgivit, av Prins Daniel på Grand Hotel i Stockholm den 28 november.

Per Lindbladh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons