Annons
Nyheter

Strejkhotet undanröjt

Strejkhotet mot Strålfors är undanröjt. Bolaget har kommit överens med fackförbundet GS om ett nytt avtal.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2012

Strejken som GS varslade om för sina 500 medlemmar på Strålforsbolagen, varav 350 vid anläggningen i Ljungby, skulle ha trätt i kraft den 8 februari.

Men efter intensiva medlingsförhandlingar i helgen kunde varslet dras tillbaka.

Annons

Tommy Andersson, avtalssekreterare på GS är nöjd med resultatet:

– Det känns bra att vi hittat fram till en överenskommelse med bolaget. Uppgörelsen visar också att det inte är okey att företagen fritt kan välja kollektivavtal. Det är en tydlig signal till företagen.

Strålfors som ägs av Post Nord ville istället teckna avtal med Seko, ett annat LO-förbund. Enligt företaget skulle det inte ha gett några försämringar för de anställda vilket däremot GS hävdat.

– Jag ser överenskommelsen som en seger för våra 500 medlemmar och för den svenska kollektivavtalsmodellen. Verkar man inom en viss bransch ska det kollektivavtal tillämpas som är koppat till produktionen, det här fallet den grafiska. Vi och medlemmarna är nöjda med avtalet som ger arbetsro inom bolaget, säger Tommy Andersson.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons