Annons

Till minne av vår far Göran Fredriksson

Minnesord • Publicerad 17 juni 2024

Som tidigare meddelats har Göran Fredriksson avlidit i en ålder av 83 år. Göran var en man med många talanger och ett stort engagemang för samhället. Han föddes den 27 april 1941 och lämnade oss den 21 maj 2024. Uppvuxen i Ljuder socken, Skruvby, var han son till Judith och Hugo Fredriksson och bror till Sölve, Lars och Åke. Hans barndom präglades av arbete på familjens lantbruk och en kärlek till natur och kultur.

Musiken spelade en stor roll i Görans liv, och hans passion för den konstformen började tidigt under ledning av musikläraren Torgny Blank. Göran var pianist i bandet Lasses sextett, som underhöll på lokala danser och evenemang. Efter studier vid Katedralskolan i Växjö och lärarseminariet där, träffade han sin blivande fru, vår kära mamma Elisabeth. De gifte sig 1965 och Göran arbetade som mellanstadielärare i Karlskrona, där han och Elisabeth levde ett socialt och kulturellt rikt liv.

Annons

Göran var en föreningsmänniska och engagerade sig som tränare i pojklagets fotbollslag, i hembygdsföreningen och kommunpolitiken, där han bland annat med sin bror Lars myntade begreppet Hästriket i Tingsryds kommun. Han hade en passion för resor, kultur och musik, och var en förebild för oss barn, Carolina, Mattias och Anton. Göran var en jordnära, positiv och strävsam person som brann för hembygden och landsbygdens utveckling, inklusive infrastrukturprojekt som väg- och fiberutbyggnad.

Han var djupt engagerad i sina barns aktiviteter och hade en stark koppling till historien och hembygden, vilket han gärna delade med sina barn och barnbarn. Göran var älskad av sin familj och vänner och är djupt saknad. Hans minne kommer att leva vidare genom de många liv han berörde och de bidrag han gjorde till samhället. Hans varma leende och glimten i ögat kommer alltid att påminna oss om hans kärleksfulla närvaro. Han var genom sin nyfikenhet och vetgirighet, en källa till visdom och inspiration, och utgjorde en trygg moralisk kompass för sina barn. Hans arv av kärlek och engagemang för gemenskapen kommer att fortsätta att lysa starkt. Hans livslånga intresse för natur och kultur berikade alla som hade förmånen att känna honom. Närmast sörjande är hans barn Carolina, Mattias och Anton samt hans älskade fru Elisabeth, som tillsammans med familj, släkt och vänner kommer att bära hans minne med stolthet och kärlek.

Vila i frid, Göran

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons