Annons
Nyheter

Buskisen som Gud glömde

Nyheter • Publicerad 10 mars 2006

Date movie marknadsförs som en parodi på feelgoodfilmer och kärlekskomedier. Det kan tyckas ganska onödigt att det görs ännu en sådan film då dessa genrer har blivit översållad av filmer så undermåliga och fulla av klichéer att de faktiskt framstår som parodier även om de inte är ämnade att vara det.

Date movie skiljer sig dock markant genom att den hånar genren, och allt annat också faktiskt, på ett väldigt taffligt och osmakligt sätt. Helt utan finess. Att kalla det här för parodi är felaktigt, det är snarare buskisen som Gud glömde.

Annons

Julia (Alyson Hannigan) är tjock och kan därför, förstås, inte träffa några män. Som genom ett mirakel blir hon smal och plötsligt öppnar sig dörrarna till männens värld, och särskilt till Grants (Adam Campbell). Han har dock ett ex som inte så gärna vill släppa honom i från sig.

Det är ramhandlingen, men den är helt oväsentlig. Date movie är i själva verket en serie sketcher med poänglösa och övertydliga hänvisningar till filmer de flesta av oss känner igen. Och skämten, om man nu kan kall det skämt, kan sammanfattas med fräscha löpsedelsrubriker som nakenchock, fettmahånad och förnedrings-tv. Pubertalt är alltså bara förnamnet.

Om man tycker att American Pie-filmerna har för intellektuell humor då kanske, men bara kanske, Date movie kan falla en i smaken.

Andreas Westergren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons