Annons
Nyheter

Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren

Nyheter • Publicerad 2 januari 1999

Första delen av denna skräckfilm innehåller en och annan scen av dold fruktan och rädsla för en namnlös ondska. Filmens huvudpersoner ²dödar² av misstag en promenerande trafikant en sen natt, berusade av alkohol tappar ungdomarna både omdöme och ratt. De dumpar den skadade mannen i havet, men denne överlever och hämnas. Finalen bådar fram emot detta andra avsnitt, då mördaren dyker upp i en uppsjö av speglar inne på ett offentligt badhus.

Om originalet , skrivet av författaren Kevin Williamson, är en dråplig genreparodi så är andra delen en parodi på parodin. Det blir för mycket av blod, våta skjortor och kvinnoskrik. Denna gång är handlingen förlagd till Bahamas dit ungdomarna reser på en veckoslutssemester, men snart dyker deras hämnare upp som ärrad fantom för deras dåliga samveten. Intrigen är en enda lång upprepning och scenerna är så konstruerade, att resultatet av varje enstaka spänningsmoment lätt kan förutses.

Kaj Wickbom
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons