Annons
Nyheter

Födelsedagar 10 och 11 januari

Nyheter • Publicerad 12 januari 2009
Hans Gulliksson.
Hans Gulliksson.Foto: 
Elisabeth Cartaxo.
Elisabeth Cartaxo.Foto: 

86 år

86 år fyller i dag den centerpartistiska politikern Elvy Olsson. Elvy Olsson kom in i riksdagen 1964 och satt kvar till 1980. Nästan samma period, 1965-1980, var hon också ledamot i centerns partistyrelse. Mellan 1976 och 1979 var Elvy Olsson bostadsminister i centerpartisten Torbjörn Fälldins borgerliga regering. 1980 blev hon landshövding i Örebro län, en post hon hade fram till 1989.

Annons

60 år

60 år fyller i morgon Hans Gulliksson, Gåvetorp Iskällarbacken, Alvesta. Han är uppvuxen i Kristinehamn och bor i Gåvetorp sedan 1991. Hans är civilingenjör och har tidigare arbetat på BPA, FLK AB och Utvecklingsfonden. I dag jobbar han på Energikontor Sydost i Växjö. Han gillar natur, sport och resor och är medlem i Naturskyddsföreningen, kyrkorådet i Lekaryd och Gåvetorps bastuakademi. Bastu badar han gärna året runt och gillar vandringar i skog och fjäll och att paddla. Hans önskar förändra världen genom att arbeta med energieffektivisering och förnybar energi.

55 år

55 år fyller i dag Cai Vändel, Vasavägen, Växjö. Han är född i Växjö och uppvuxen i Kårestad/Furuby. Sedan två år tillbaka bor han i Växjö. Cai har varit anställd inom försvarsmakten sedan han gjort värnplikten 1972. Jobbet tar nästan all hans tid men när han är ledig gillar han att orientera, spela badminton och att fiska.

35 år

35 år fyller i dag Ronnie Johansson, Lockarör Björkbacken, Vederslöv. Han är född i Växjö, uppvuxen i Kalvsvik och bor i Odenslanda sedan 1997. Efter grundskola, gymnasium och folkhögskola jobbade Ronnie som lastbilschaufför och transportledare. Nu är han egen företagare inom entreprenad och maskinuthyrning. Han är även lokal brandman (platschef i Odenslanda räddningsvärn sedan tio år tillbaka) och fruktodlare. Ronnie bor tillsammans med sambo och två barn på en gård, där det också finns får och alpackor. Dessutom har han en gård i Urshult där han odlar plommon och äpple. Redan vid 14 års ålder var han egen företagare och odlade salladskål, ett företag som såldes vidare till Värends bär.

18 år

18 år fyller i morgon Elisabeth Cartaxo, Seminarievägen, Växjö. Hon är född i Eksjö, uppvuxen i Nässjö och bor i Växjö sedan 1998. Elisabeth studerar samhällsprogrammet med ekonomisk inriktning på Växjö fria gymnasium. I framtiden vill hon plugga internationell ekonomi i Göteborg och bli civilekonom. Fritiden ägnar hon åt att vara med familjen och vännerna. Dessutom tränar hon och reser en del. Tillsammans med bästa vännen driver Elisabeth ett UF-företag som heter Andrelli.UF.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons