Annons
Nyheter

Födelsedagar 12 januari

Nyheter • Publicerad 12 januari 2009
Petronella Magnusson.
Petronella Magnusson.Foto: 
Anna Olin.
Anna Olin.Foto: 
Martin Nilsson.
Martin Nilsson.Foto: 

65 år

65 år fyller i dag boxaren Joe Frazier, Smokin' Joe kallad. Han vann olympiskt guld i Tokyo 1964 och blev proffs året efter. Till Fraziers besvikelse blev Muhammed Ali fråntagen världsmästartiteln, 1967, efter att han vägrat kriga i Vietnam, varför det inte kunde bli någon titelmatch mellan Frazier och Ali. Men 1979 blev Frazier erkänd världsmästare sedan han vunnit över Jimmy Ellis. Frazier försvarade titeln mot Muhammed Ali 1971, men förlorade titeln till George Foreman 1973. 1975 förlorade han sedan en utmanarmatch mot Ali, efter att denne tagit tillbaka titeln från Foreman. Efter karriären har Frazier fortsatt som tränare, bland annat åt sin son Marvis, ända fram till en VM-match mot Larry Holmes, som dock sonen förlorade.

Annons

30 år

30 år fyller i dag Anna Olin, Linnekärr, Lönashult. Sin första tid bodde hon i Rottne, men växte upp i Växjö. I Lönashult bor hon sedan år 2000. Anna började läsa handelsprogrammet på Kungsmadskolan i Växjö, men bytte ganska snabbt till naturbruksgymnasiet i Ingelstad. Hon har jobbat på Ica Hovshaga och på paketterminalen i Öjaby. I dag arbetar Anna på Ica Kvantum Norremark. Hon bor tillsammans med sambo och två söner och på fritiden ägnar hon sig åt djuren på deras gård: hästar, hundar, getter, katter, kanin och marsvin. Hennes familj brukar gården själva med allt vad det innebär och hon rider så ofta det finns tid. Snart kan hon dessutom köra familjens ardenner. Anna gillar också att laga god mat och att baka. Födelsedagen firar hon med fest för släkt och vänner i slutet av januari.

20 år

20 år fyller i dag Martin Nilsson, Bondevägen, Växjö. Han är född och uppvuxen i Växjö och har gått det naturvetenskapliga programmet på Katedralskolan. Martin jobbar i dag som verkstadsmontör på Systemtext Signs, där han sommarjobbat sedan han var 15 år. Han spelar också fotboll i Vederslöv/Dänningelanda IF. Till hösten blir det fortsatta studier på annan ort, förhoppningsvis på någon teknisk högskola. Födelsedagen firade Martin i helgen med familj och släkt och kommande helg är det dags att fira med kompisarna.

18 år

18 år fyller i dag Petronella Magnusson, Postgårdsvägen, Växjö. Hon är uppvuxen i Gemla och bor i Växjö sedan år 2000. Petronella går andra året på entreprenörsprogrammet på John Bauer-gymnasiet. På fritiden umgås hon med sina vänner och idrottar en hel del, framförallt spelar hon innebandy. Ett annat stort intresse är musik. Just nu ser hon fram emot att få ta det efterlängtade körkortet.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons