Nyheter

Halsduken drar

Nyheter • Publicerad 28 maj 2010

När jag var på väg in på Råsunda för Sverige–Danmark förra året sjöng danskarna utanför:

– Ni har Zlatan, men vi har Simon Kjaer!

Nu har vi inte Z, och de verkar ha blivit av med Palermoförsvararen lagom till VM. It's a cruel, cruel summer. Men Kjaer får i alla följa med på planet till Sydafrika – till skillnad från Blåvittmålvakten Kim Christensen . Plötsligt finns det en rätt överhängande risk att allsvenskan blir helt utan VM-spelare (tror Örebro-Bedoya har bäst chans).

Samtidigt jublar landslagets informationschef över det stora intresset för Sverige–Bosnien i morgon.

–– Landar det mot fullsatt är det kanonbra. Irland hade väl runt 17 000 och Holland 22 000 nyligen och de ska ändå till VM. Vi är framförallt glada eftersom det är Eriks första landskamp i Sverige och på Råsunda, säger Jonas Nystedt till Sportbladet.

Det kan förstås också vara motståndet– och inte Hamréns halsduk – som lockar extra många.

? ? ?

Med några veckors distans framstår Öster seger på Söderstadion kanske i en annan dager. Bajen är på god väg mot botten, på vilken sida strecken di rödblåe tänker husera blir kvällens derby ännu en fingervisning om. Otto och Ludde håller tummarna för att Karekezi Junior tog sovmorgon. Och visar fingertoppskänsla genom att sätta Karekezi Senior och Henningsson den äldre på topp?

? ? ?

Italien vann Champions League och behöll tredjeplatsen på Uefas ligaranking. Men EM lyckas man inte med. För tre år sedan förlorade Italien omröstningen om värdskapet 2012 till super-outsidern Ukraina/Polen. I dag var det Nicholas Sarkozy mot Paolo Maldini i Genève – och den franske premiärministern vann. Italien står och stampar med sina otidsenliga arenor. Hur en svensk-norsk ansökan stått sig får vi aldrig veta.

Per Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.