Nyheter

David "Chilavert" Larsson

Nyheter • Publicerad 7 mars 2010

Nyss hemkommen från Smålands skogar. Det blev vinst till slut, men det hann bli onödigt spännande. Efter ungefär femton minuter in i andra halvlek hade vi spelat till oss ett övertag på fem bollar. Då var känslan av vi skulle döda matchen eftersom vi hade ett flertal möjligheter att dra ifrån men istället började vi slarva och Lågan kunde sakta men säkert äta upp vårt övertag.

Med tjugo sekunder kvar leder vi med ett mål och har bollen när Anton hoppar in mellan två försvarare. En lätt knuff gör att han håller i avslutet, varpå domaren blåser stegfel (!) och Lågan får en sista chans. Men sista anfallet resulterade endast i ett frikast för Lågan – ett frikast som Peter på ett snyggt sätt parerade med ögat.

Två friska poäng alltså. Det innebär att vi som sämst kan komma tvåa i serien och det får man väl ändå säga är godkänt för ett gäng nykomlingar som bara hade som mål att hänga kvar. Chansen att knipa förstaplatsen finns dock fortfarande kvar eftersom H65, som slog Heid idag, endast leder med ett poäng. Nästa söndag åker vi mot västkusten för att möta ett Heid som slåss för att undvika negativt kval. Den matchen spelar vi dock utan Svensson som fick sitt andra röda kort för säsongen i dagens match. Tufft – men det är så det ska vara!

***

Ytterligare en rysare bjöds det på i Kalmar Sporthall ikväll när Hultsfred kom på besök. Hultsfred som benämndes som det vassaste laget i division 2 för tillfället av Växjö HFs bloggare, orkade dock inte stå emot kaosmaskinen Kalmar HF som i och med vinsten knep två viktiga poäng i jakten på kvalplats.

Och det var ett kaxigt Hultsfred som tog sig till Kalmar. Enligt källa uttryckte Hultsfreds tränare i ett officiellt uttalande att Kalmar måste spela över sin nivå för att lyckas vinna. Den något syrliga kommentaren ”slit inte ut er gubbar” kunde också enligt min källa höras från David Larsson som lunkade runt med freestylelurar i öronen och nog försökte psyka Kalmarspelarna innan matchstart. Larsson som tydligen fått en Chilaverteroll i laget, byttes ut i andra halvlek.

Men det var ändå Hultsfred som höll i taktpinnen i princip hela matchen. Dock åkte man på ett gäng utvisningar på nyckelspelare i början av matchen vilket gjorde att man fick spara lite på manskapet. Detta slet förmodligen hårt på Hultsfredarna vilket gjorde att Kalmar kunde komma ikapp och gå om i slutet av matchen.

I Hultsfred var Calle Johansson det giftigaste vapnet. I Kalmar har Darko kommit igång ordentligt och var tillsammans med Jakob Oskarsson hetast för kvällen.

Marcus Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.