Nyheter

Genomslaget

Nyheter • Publicerad 6 februari 2011

Handboll, handboll, handboll. Utöver en Kobrapilsner på ett Indian Haweli i Malmö, erbjöd min lilla utflykt i handbollsland inte många andra aktiviteter än just handboll. Men vilken handboll sen då. Och vilka matcher.

Jag och Lasse, vars dotter också praktiserar som M9 i Kalmar HK, funderade en del på hur stor genomslagskraft VM skulle få för svensk handboll. Trots att det inte blev någon bronspeng så tog landslaget ett stort kliv framåt, inte minst tack vare det unga gardet med Kim Ekdahl du Rietz i spetsen. Vårt "nya landslag" kan ha gett en nytändning hemma i TV-sofforna. Att mästerskapet ägde runt i Sverige är givetvis också ett stort plus. Och då ska vi inte glömma att Sveriges damer plockade hem ett sensationellt EM-silver bara dryga månaden innan.

Väl tillbaka på John Bauer fick jag glada nyheter. I princip det första jag får höra från min gode kollega rakt över är att hans son börjat träna handboll. Underbart! Det är precis den reaktionen man som handbollsnörd hoppas på. Får genomslaget också som följd att folk vill ställa upp som ungdomsledare, då ges genast svensk handboll något att bygga vidare på.

***

Tungt för Alstermo som åkte på en så kallad fyrapoängsförlust mot Kärra. Lundberg som redan innan Önneredsmatchen påpekade att han hade ställt in sig på Kärra, fick kanske istället utdelning för tunga ben i matchen mot OV Helsingborg som vanns med klara 25-18. Nu börjar marknadsföringen för den mest prestigefyllda matchen för året. Den mot Hästö IF. "OM DU NÅGON GÅNG SKA GÅ PÅ HANDBOLL SÅ GÖR DET DEN 19/2!", marknadsförs matchen på Alstermos hemsida.

***

Hästös ungdomslag gästar Kalmar sporthall ikväll. Hästö U är jumbo i division 2 södra så allt annat än vinst vore katastrof.

Marcus Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.