Nyheter

Hultsfred omsvärmas av alkoholrykten

Nyheter • Publicerad 24 mars 2010

Tre dagar har gått sedan miraklet i Grytan, men än har inte glädjeyran försvunnit. Efter att ha kopierat upp vår segerbild och satt upp på alla anslagstavlor på jobbet, svävar jag fortfarande på små moln. Maten smakar lite bättre, elverna är lite enklare att ha och göra med och jag sover lite bättre.

***

Vi slapp kvala. Kalmar missade sitt. Istället får man ta sig upp till Hultsfred om man vill följa kvalet mot Division 1. Hultsfred slog Karlskrona i sista matchen och möter i första kvalomgången ett segervisst HK Varberg från Division 2 västra. Hultsfred som föregående säsong spelade i division 3 har genomgått en turbulent tid på senaste, med rykten om festande långt in på natten i samband med matcher. Följande går att läsa på hemsidan:

"Styrelse och ledarstab arbetar och agerar för att komma tillrätta med den information vi har fått. Efter att alla fakta är presenterade kommer nödvändiga åtgärder också att vidtagas"

Men sprudlar av självförtroende inför kvalet gör man och hörs mest gör nog målvakten David Larsson som genom Hultsfreds blogg skickar en hälsning till spelarna från Varberg: "...fiskrensarna får svälja deras uttalanden duktigt när detta är över. Tror de på walk in the park så vetifan hur parkerna ser ut i Varberg..." (realhultsfred.blogg.se)

Första matchen spelas i Hagadalhallen (i Hultsfred) på lördag klockan 15:00.

***

Hästö IF har återigen gått till kval mot elitserien. Förra året var jag nere i Karlskrona och såg dem slå Drott i en mycket tuff och bra match. Då spelade Filip Boberg, min gamla elev, en viktig roll för sitt Hästö. Filip gick förra året till Kristianstad och dessutom gick Johan Svensson som bekant till Alstermo. Två viktiga spelar försvann och ändå går man alltså till kval i år igen - mycket imponernade!

Kvalserien

Hästö IF

H43

IFK Kristiansstad

IFK Tumba

LIF Lindesberg

Önnered

Marcus Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.