Nyheter

Taggat Kalmar HK klart för kval

Nyheter • Publicerad 27 februari 2011

Det går enligt planen för Kalmar HK som i och med kvällens vinst blev klara för kval. Di Vide stod för motståndet – en på papperet svår match. Därför ställer jag mig frågande till om man anlände till Kalmar med fullt manskap. För det var långt ifrån några fullvuxna grabbar som ställde upp ikväll.

Men Kalmar var taggade och man visade redan från början att man tänkte vinna den här matchen. Man knöt näven åt pågarna från Ystad som såg rejält skärrade ut till en början.

Och man bjöd på en rasande start. Efter sju minuter hade Kalmar ryckt till 4-1 trots att Di Vide valde att punktmarkera Kalmars anfallsvapen Mikael Johansson. Då släppte man punkten. Resultatet? Micke tog över regin i anfallsspelet och efter tolv minuter var ställningen 7-1. Di Vide återtog punkten men fick ändå inte tag i Kalmar som fortsatte att producera mål främst med hjälp av sluggern Jakob Oskarsson.

De unga från Ystad hade oerhört svårt att stoppa ”Jake” som även denna kväll öste in mål för sitt Kalmar. När Micke punktmarkeras är Jake den i särklass giftigaste spelaren framåt för Kalmar och han gör de absolut viktigaste målen. Han är den som kan göra mål, trots att spelet inte är bra.

Efter dryga kvarten var ställningen 13-6 och Di Vide var på väg att knäckas. Men så kom downperioden. Det är ofrånkomligt. Men Kalmars lägstanivå är alldeles för låg. Man slappnar av alldeles för mycket och släpper in Di Vide i matchen igen. Halvtidsresultatet skrevs till 14-11 men det skulle inte dröja länge av andra halvlek förrän Di Vide hade kvitterat.

Den största anledningen att de unga ystadspågarna tilläts komma ifatt fanns på högersidan. En mycket teknisk högernia bröt igenom på utsida två gång på gång och när Kalmars etta var där för att hjälpa till spelade man ut bollen till kanten till en lika teknisk spelare.

Det var egentligen inte förrän Kalmar satte in Emil Johansson på vänstertvå som man täppte igen luckan och kunde rycka igen. 22-18 blev, trots något odisciplinerat spel (missad straff och klart kantläge) snart 25-19 och saken var klar.

Slutresultatet skrevs till 30-23 och Kalmar är nu klart för kval. Grattis!

Marcus Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.