Annons
Nyheter

Det finns Hopp

Nyheter • Publicerad 13 februari 2006

Ni vet hur det är ibland. Allt blir fel. När man själv vill umgås med folk är de upptagna och man säger hej lördagkväll, jodå, det funkar att skåla rödvinsglaset mot en grön plastmugg med mjölk (dotterns), men nog hade det varit trevligt om någon mer kommit över. När sedan någon annan vill ha med en vill man helst ligga i soffan och kolla på tv.

När man bokat in grejer på jobbet hoppas man att det ska gå som man har tänkt. Det gör det sällan. Ofta blir det fel och det blev det nu i helgen.

Annons

När man ska vara duktig och koka nappar på spisen glömmer man kastrullen på och plötsligt har man orsakat bränd plastlukt i hela huset.

Åh.

Varför kan allt inte alltid bli rätt?

Jaja. Nu blir det inte det. Och faktum är att det från att ha känts som en jobbig måndag nu känns helt okej. Det finns fina människor här i världen, och det finns Håkan Hellström... Hans nya singel har kommit till mig i dag och det är den med den underbara titeln Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig. Med en b-sida förstås, Båda sidor nu, en egen variant av Joni Mitchells Both sides now.

Nu har jag lyssnat på singeln fyra gånger och jag känner att det finns Hopp, både för mig och för världen.

Helena Söderlundh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons