Annons
Nyheter

Landsbygdspartiet är vinnare i Uppvidinge

Landsbygdspartiet oberoende gick till val på att stoppa vindkraftsutbyggnaden i Uppvidinge kommun och det budskapet verkar ha gått hem hos många väljare. När fyra av fem valdistrikt räknats har partiet fått 6,7 procent av rösterna.
Nyheter • Publicerad 15 september 2014
Foto: 
Åke Carlsson (C)
Åke Carlsson (C)Foto: Lena Gunnarsson

Under den senaste mandatperioden har Alliansen styrt tillsammans med Miljöpartiet i Uppvidinge kommunfullmäktige. När nästan alla distrikt har räknat har alla partierna i den styrande alliansen tappat.

– Det allra tråkigaste är att Sverigedemokraterna ökar så pass mycket. Som det ser ut just nu kommer partiet fördubblas i fullmäktige. Nu är de så stora att de måste börja ta ansvar i fullmäktige, säger Åke Carlsson (C), kommunalråd.

Annons

Vad säger du om att alla partier i din allians minskar?

– Det finns inte så mycket att säga just nu. Men uppenbarligen är inte väljarna nöjda med hur kommunen sköts under de senaste åren, säger Åke Carlsson.

Även Socialdemokraterna och Vänsterpartiet minskar.

– Alla valdistrikt är inte räknade och då är det svårt att kommentera vårt resultat. Vi har gått fram i två distrikt och det är positivt. Vindkraften verkar ha haft en större betydelse för väljarna än vi trodde eftersom Landsbygdspartiet går framåt så kraftigt, säger Camilla Ymer (S).

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons