Annons
Nyheter

M behåller två riksdagsmandat

Moderaterna går kraftigt bakåt, men behåller sina två riksdagsmandat. Så var läget sent i söndags kväll.
– Visst är det en besvikelse, sa Katarina Brännström, riksdagsledamot.
Nyheter • Publicerad 15 september 2014
Katarina Brännström (M).
Katarina Brännström (M).Foto: 

Stämningen var hög på Moderaternas valvaka på Stadshotellet i Växjö. Valresultatet, kom inte som någon överraskning efter den senaste tidens opinionsundersökningar.

Har moderaterna tagit stryk i alliansen?

Annons

– Ja, det verkar lite så. Får analysera vad det beror på, kommenterar Katarina Brännström.

– Sverigedemokraterna har gått bra, det är den största besvikelsen för oss. Men det är också en skarp signal som vi måste förhålla oss till.

Johan Hultberg och Katarina Brännström toppar länets lista till riksdagen följda av Oliver Rosengren. Katarina Brännström hoppas få behålla sitt mandat, men tar inte ut något i förskott.

Valrörelsen fick en turbulent slut för henne som i ett inlägg på twitter kommenterade Löfvens statsmannamässighet. Hon raderade senare sin tweet och bad om ursäkt.

Kan det ha förändrat situationen för din del?

– Det kan säkert påverka, att mina medkonkurrenter fått ett kryss istället för jag. Jag har stängt ner mitt twitterkonto, risken att man blir missförstådd är för stor.

Kerstin Haggren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons