GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Alvesta centrum måste bli mer attraktivt

Det händer mycket positivt i Alvesta nu. Befolkningen ökar och kommer att öka ännu mer de närmsta åren. Många lägenheter och villor byggs, men hur kan Alvesta centrum utvecklas för att bli mer attraktivt?
Insändare • Publicerad 18 mars 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Britt-Marie Olsson tycker att Storgatan med sina affärer har blivit vackert men resten av Alvesta centrum ser tråkigt ut.
Britt-Marie Olsson tycker att Storgatan med sina affärer har blivit vackert men resten av Alvesta centrum ser tråkigt ut.
Foto: Marie Magnusson

Storgatan med sina affärer har blivit vackert men resten av centrum ser så tråkigt ut. Det hänger inte ihop utan är spretigt.

Här behövs nytänkande från våra politiker.

Jag är glad att det nu blir bostäder på grusplanen men varför tog man bort förslaget att det inte ska finnas lokaler på bottenvåningen?

Alvesta behöver ett modernt och attraktivt centrum med fler nya och fräscha lokaler som kan användas till affärsverksamhet, restauranger och företag som kan förlägga sin verksamhet hit. Då hade det blivit ett mer sammanhängande centrum med vackra skyltfönster.

Fler vill handla lokalt men utbudet i Alvesta är starkt begränsat, därför måste man åka till Växjö för att handla antingen man vill eller inte.

Kommunen vill utveckla Hagaparken till ett attraktivt område för hela Alvestas befolkning. Mitt förslag är att den planerade Multiarenan byggs här i Hagaparken, borta vid Boulebanan.

Här skulle den verkligen passa in med närhet till naturen och motionsspår.

Och eleverna på Stenlyckeskolan skulle få nära till gympasalen.

Så kära politiker tänk om och gör rätt.

Britt-Marie Olsson

”Kommunen vill utveckla Hagaparken till ett attraktivt område för hela Alvestas befolkning. Mitt förslag är att den planerade Multiarenan byggs här i Hagaparken, borta vid Boulebanan.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer