Är det så här Centerpartiet ser på människor med kunskaper?

Centerpartiets Britt-Louise Berndtsson skriver ”förändring – hur farligt kan det vara?”. Efter att ha läst någon slags filosofisk inledning om vad människor kan stå ut med, började jag förstå att artikeln handlade om sjukhusbygget i Region Kronoberg och var ett angrepp på de bakåtsträvande medborgare som ifrågasatt beslutsunderlaget.
Debatt • Publicerad 12 juni 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Arne Persson reagerar starkt på Britt-Louise Berndtssons debattartikel om nya sjukhuset, som är tänkt att ligga vid Räppevallen.
Arne Persson reagerar starkt på Britt-Louise Berndtssons debattartikel om nya sjukhuset, som är tänkt att ligga vid Räppevallen.Foto: Kerstin Haggren

Läste förundrad detta citat från debattartikeln: ”självutnämnda förståsigpåare och pensionärer från den aktuella verksamheten” Är det så här Centerpartiet ser på människor med kunskaper inom olika yrken och äldre människor med erfarenhet från sjukvården? De påhoppade kan säkert tala för sig själva, men jag tycker detta är en nedvärdering av kunskap och äldre människor, det kan också kallas åldersdiskriminering. Kanske de politiska förståsigpåarna vet bäst. Vi andra ska bara hålla tyst, till och med en gammal centerrepresentant i Växjö verkar ha råkat ut för det, inga namn.

Kanske då denna filosofiska C-politiker som vet bättre än vi andra om hur bra det kommer att bli, kan svara på en enkel fråga? Vad blir totalkostnaden för det nya sjukhuset inklusive utrustning, mark, infrastruktur, järnvägsstation, rivning av gamla sjukhuset, minskade inkomster i Växjö centrum med mera? Det har vi väl åtminstone rätt att få veta, det är ju vi som ska betala denna av vissa efterlängtade förändring. För inte ska vi väl ha förändring bara för att förändringar är intressanta och välkomnas av politiker?

Arne Persson, Växjö

”De påhoppade kan säkert tala för sig själva, men jag tycker detta är en nedvärdering av kunskap och äldre människor, det kan också kallas åldersdiskriminering.”