GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Är kommunens omsorgspersonal livegen?

I snart två år har vi levt tillsammans i en pandemi. Under den här perioden har det ofta påtalats att samhället ska komma ihåg att vara rädd om vårdpersonalen. Nu när restriktionerna är släppta och mångas vardag återgår till det normala verkar denna tanke vara bortglömd.
Insändare • Publicerad 23 november 2021 • Uppdaterad 23 november 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ett nytt avtal innebär att alla nu ska jobba heltid, eller åtminstone 75 procent. Tanken kanske var god, men i praktiken innebär detta att de som i dagsläget jobbar mindre än dessa procent tvingas upp i tjänst, vare sig de vill eller inte.
Ett nytt avtal innebär att alla nu ska jobba heltid, eller åtminstone 75 procent. Tanken kanske var god, men i praktiken innebär detta att de som i dagsläget jobbar mindre än dessa procent tvingas upp i tjänst, vare sig de vill eller inte.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

För oss som jobbar inom vården kom sedan nästa käftsmäll – ett nytt avtal.

Detta innebär att alla nu ska jobba heltid, eller åtminstone 75 procent. Tanken kanske var god, men i praktiken innebär detta att de som i dagsläget jobbar mindre än dessa procent tvingas upp i tjänst, vare sig de vill eller inte. Varför då? De som valt att gå ner i tid har gjort det av en anledning och högst troligt för att det är väldigt krävande att jobba inom vården. För att orka jobba kvar väljer de att gå ned i tid, något som ändå funkat bra hittills, men nu tvingas de gå upp igen. För exempelvis nattpersonal innebär detta att de även måste hoppa in och arbeta dagar och kvällar, kanske till och med på andra boenden.

Vad ska det resultera i? Vem är det som har beslutat det här över våra huvuden? Jo, kommunen. För i det nya AB-avtalet står det ingenstans att personalen måste jobba minst 75 procent.

Allt detta skapar en stor oro hos personalen och många känner nu att de börjar må psykiskt dåligt på grund av stress och ovisshet kring arbetet. Hur kan kommunen tro att någon vill jobba inom vården längre, när personal behandlas som livegna?

Ni måste fortsätta vara rädda om vårdpersonalen som ni har kvar. För kom ihåg detta:

Vi klarar oss utan chefer under lång tid, men ni hade inte klarat er utan oss ens i några timmar.

Besvikna och trötta undersköterskor

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.