Annons

Är någon värd 21 miljoner i bonus?

Mitt svar på frågan i rubriken är nej. Sådana bonusar ökar bara skillnaderna i samhället.
Insändare • Publicerad 15 mars 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Börje Svensson tycker att Volvos ledning agerar osmakligt.
Börje Svensson tycker att Volvos ledning agerar osmakligt.Foto: Fredrik Sandberg/TT

De rikaste är dessutom i genomsnitt de som förstör vår miljö mest genom ofta överdriven lyxkonsumtion och utgör därmed ett stort hot mot hållbarhet. Bonus på 21 miljoner är vidare ett hån mot fattigpensionärer, främst kvinnor, som kanske arbetat i 30-40 år inom vården utan att ens nå upp till 10 miljoner kronor i livsinkomst, alltså mindre än hälften av en enda persons bonus.

AB Volvo är enligt tv-nyheterna det företag som delat ut 21 miljoner kronor till en person i bonus, samtidigt som bolaget fått över en miljard kronor i permitteringsstöd av staten, det vill säga av våra skattepengar. Osmakligt.

Annons

Hoppas AB Volvo drar tillbaka orimliga bonusar och i stället satsar pengarna på hållbarhet. Staten bör i nuvarande läge, enligt min mening, höja skatten på de allra högsta bonusarna och satsa dessa pengar på bland annat vården.

Börje Svensson

”AB Volvo är enligt TV-nyheterna det företag som delat ut 21 miljoner kronor till en person i bonus, samtidigt som bolaget fått över en miljard kronor i permitteringsstöd av staten, det vill säga av våra skattepengar. Osmakligt.”
Annons
Annons
Annons
Annons