Återinför trosfridslagen

Långt innan koranbränningarna genomfördes ansåg jag att olika yttringar, som syftar till att kränka religioner borde förbjudas. Varken satirteckningar, rondellhundar, ecce homo mm hör hemma i ett civiliserat samhälle och skapar bara hat och motsättningar mellan troende och icke troende.
Insändare • Publicerad 22 februari 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vad gäller Nato borde det vara lättare att införa trosfridslagen än att sända bort personer, som fått en fristad i Sverige men som av Erdogan anses som ”terrorister”, skriver
Vad gäller Nato borde det vara lättare att införa trosfridslagen än att sända bort personer, som fått en fristad i Sverige men som av Erdogan anses som ”terrorister”, skriverFoto: HANS T DAHLSKOG

I stället skall man använda yttrandefriheten till att öppna upp koranen, bibeln och toran, så att allmänheten får kunskap om de heliga skrifternas innehåll. Jag har själv skrivit en insändare om Gamla testamentets moral och Jonas Gardells bok Om Gud handlar om hur gudsbegreppet, som ligger till grund för de tre stora religionerna, skapades, likaså finns Koranen på svenska bland annat av K W Zettersten.

Det är lite märkligt att det varit så tyst om trosfridslagen från både KD och Kyrkans högsta företrädare. Eftersom KD säger att deras politik vilar på kristen grund förväntar jag mig att de lägger ett förslag i riksdagen om återinförande av trosfridslagen inte bara för att underlätta ingåendet i Nato utan även för att motverka moralupplösningen i samhället. Jag har svårt att se att Finland som behållit trosfridslagen skulle ha påverkats negativt av det, snarare tvärtom. Vad gäller Nato borde det vara lättare att införa trosfridslagen än att sända bort personer, som fått en fristad i Sverige men som av Erdogan anses som ”terrorister”, då det av allt att döma blir efter Finland som Sverige kan beviljas inträde.

En annan aspekt är att nästan en halv miljon som bor i Sverige har rötter i muslimska länder och genom att skapa spänningar mellan denna grupp och infödda svenskar försvåras integrationen, införandet av en trosfrihetslag skulle minska spänningen anser jag.

Så min uppmaning till alla politiker som vill skapa lugn i det framtida Sverige; motionera om ett återinförande av trosfridslagen!

T Davidsson

”Min uppmaning till alla politiker som vill skapa lugn i det framtida Sverige; motionera om ett återinförande av trosfridslagen!”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.