Att bränna Koranen gynnar inte yttrandefriheten

Att bränna Koranen gynnar inte yttrandefriheten! Yttrandefriheten är något vi skall vara rädda om och använda med respekt.
Insändare • Publicerad 24 februari 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att bränna Koranen borde kunna rubriceras som hets mot folkgrupp, tycker
Att bränna Koranen borde kunna rubriceras som hets mot folkgrupp, tyckerFoto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Att bränna Koranen visar bara på ett förakt för andra människors religion och kultur. Jag tror inte vi skulle vara så glada om man brände vår bibel utanför Sveriges ambassad i Ankara. Att bränna Koranen borde kunna rubriceras som hets mot folkgrupp.

Medieprofilen Chang Frick visste inte att han betalade för ett tillstånd att bränna en Koran utanför Turkiets ambassad i Stockholm. Han ville bara jäklas med Erdogan. Ett tilltag som ledde till ett förhöjt terrorhot mot Sverige. Det enda positiva som framkom under Johar Bendjellouls lördagsintervju med Chang Frick var att Chang Frick bad alla muslimer om ursäkt.

Tidningen Flamman utlyste teckningstävling vem som kunde rita värsta satirbilden på Erdogan. Även detta för att jäklas med Erdogan.

Varken Fricks betalda tillstånd eller Flammans teckningstävling har någonting med yttrandefrihet att göra utan visar bara på en omognad hos både yttersta högern och yttersta vänstern.

Enligt justitieutskottets ordförande Richard Jomshof (SD) är det legitimt att bränna 100 till, vilket visar att SD har lång väg kvar innan de kan bli ett regeringsdugligt parti.

Att använda koranbränning för att förhindra vårt Natointräde visar inte bara ett förakt för en annan religion utan även för vår yttrandefrihet.

Kenneth Enelund

”Att använda koranbränning för att förhindra vårt Natointräde visar inte bara ett förakt för en annan religion utan även för vår yttrandefrihet.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.