Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bättre arbetsvillkor krävs inom vården

Att jobba inom vården är tufft, speciellt nu i dessa tider när covid-19 sprids bland oss. Dessutom upplever många att de jobbar med dåliga arbetstider och dålig lön som till slut kan leda till sjukskrivningar inom både den psykiska och fysiska hälsan.
Signaturen ”Elev på Norregårdskolan” tycker att vårdpersonalen förtjänar bättre arbetsvillkor.
Signaturen ”Elev på Norregårdskolan” tycker att vårdpersonalen förtjänar bättre arbetsvillkor.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Många anställda inom sjukvården söker efter nya arbeten, detta borde kommuner och regionen ta på allvar. De måste bli bättre på att uppmärksamma de anställda innan de söker sig bort från vården. Vad kan få dem att stanna?

Förbättringar kan ske inom yrket såsom att delade turer tas bort och att alla ska kunna jobba heltid om det så önskas. Att folk börjar inse att yrket är så mycket jobbigare än vad man kan tror, och att man börjar inse att deras lön är alldeles för liten i förhållande till hur mycket dom jobbar och tar hand om våra äldre. Vad ska behöva hända för att det ska bli skillnad?.

Elev på Norregårdskolan

Förbättringar kan ske inom yrket såsom att delade turer tas bort och att alla ska kunna jobba heltid om det så önskas.

Läs mer