GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Befängd förklaring till kommunens vandalisering

Insändare • Publicerad 6 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Museiparken i Växjö.
Museiparken i Växjö.
Foto: Jörgen Ludwigsson

Malin Engströms och Nea Spjutös försvar i Smålandsposten av kommunens vandalisering av Mobergmonumentet i Museiparken blir inte bättre av deras indirekta erkännande att nedhuggningen av enen och astrakanapeln skedde enligt beslut på högsta ort, dessutom utan att hämta in synpunkter från monumentets upphovsmän och ägare, Svenska Emigrantinstitutet och Mobergsällskapet. Detta skedde alltså som all annan vandalisering i doldom.

Nea Spjutös förklaring att en liten enbuske nära huvudentrén till Utvandrarnas hus bidragit till känslan av otrygghet i parken är så befängd att jag vill utbrista: God dag yxskaft! Det om Don Quijote påminnande försöket att utan eftertanke bekämpa otryggheten i Museiparken har inte bara allvarligt skadat minnesmärket över Smålands störste författare. Det skedda och närmast oreparabla sprider dessutom löje över kulturstaden Växjö. Och de ansvariga skyller ifrån sig. Ska man skratta eller gråta?

Ulf Beijbom

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.