Annons

Berätta sanningen bakom beslutet

Innan sommaren beslutade kommunen att köket på Lindegården i Linneryd, som har lunchservering och gör maten till ortens skolelever, ska läggas ner. I Smålandsposten förklarade Kenneth Enelund att han vill att politikerna ska riva upp beslutet. Mikael Jeansson (S) replikerade att det inte finns några sådana planer. Nu svarar Kenneth Enelund i en insändare.
Publicerad 11 augusti 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lindegården i Linneryd.
Lindegården i Linneryd.Foto: Arkiv

Man ska respektera politiska beslut, men då skall dom vara fattade på ett korrekt sätt. Jag anser inte att beslutet att avveckla köket på Lindegården har fattats på ett korrekt sätt.

Det är också förhållandevis lite pengar det handlar om för att behålla tillagningskök och restaurang på Lindegården.

Annons

Men nu är det förmodligen inte kostnaden för ett tillagningskök i Linneryd det egentligen handlar om. I så fall hade man tillstyrkt utredarens förslag att göra om mottagningsköket på Linnerydskolan till ett tillagningskök. Enligt utredaren var det det mest fördelaktiga förslaget.

Allt handlar förmodligen om att ni politiker vill minska antal tillagningskök i kommunen och utnyttja köket på Örnen bättre. I dagsläget utnyttjas tillagningsköket på Örnen endast till 30 procent. I förlängningen finns förslag på att avveckla tre särskilda boenden i kommunen inklusive deras tillagningskök.

Kenneth Enelund

Annons
Annons
Annons
Annons