GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bilagan Jord & Skog är en verklig pärla

Bilagan till Smålandsposten, Jord & Skog, med Johan Persson är, enligt min mening, en riktig pärla.
Insändare • Publicerad 22 september 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag blir jätteglad varje gång den kommer. Den visar att landsbygden i Kronoberg inte är helt död utan att det finns mycket att glädjas åt. Alla dessa duktiga människor och bland dem många unga, som satsar stenhårt på sina företag.

Matrundan till exempel har 57 företag. Hoppas att dessa verkligen får stöd från så många som möjligt. Gårdsbutiker, andelsjordbruk och rekoringar är bra insatser.

Jag håller helt med pressmeddelandet från Lunds universitet, som Johan Persson hänvisar till, där man visar att miljarder av EU:s jordbruksstöd hamnar fel och därtill hamnar hos redan rika storjordbrukare vilka har de största växtgasutsläppen och skadar den biologiska mångfalden mest. Satsa på mindre typ av företag som tas fram i Jord & Skog.

Jag hoppas att Johan Persson kommer med fler bilagor av Jord & Skog. Dessa bilagor visar att det finns en framtid för landsbygden i Kronoberg som är värd ytterligare satsningar, som också kan medföra mindre växtgasutsläpp och mindre skador på den biologiska mångfalden. Här finns möjligheter till fler sysselsatta då vi har mycket jord som ligger för fäfot.

Börje Svensson

Börje Svensson gillar bilagan Jord & skog.
Börje Svensson gillar bilagan Jord & skog.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.