GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Centraliseringens lov - kejsarens nya kläder

1990 skapades i Växjö kommun ett Samhällsbyggnadskontor, SBK, med sammanslagning av tre förvaltningar, planeringskontoret, stadsbyggnadskontoret och stadsingenjörskontoret. Kollegialt fungerade det bra men organisatoriskt blev det ingen framgång.
Tystnadskulturen i Växjö kommun är tyvärr sådan att ingen vågar ifrågasätta alla dumheter som kommer ut ur olika organisatoriska studier, skriver Anders Franzén.
Tystnadskulturen i Växjö kommun är tyvärr sådan att ingen vågar ifrågasätta alla dumheter som kommer ut ur olika organisatoriska studier, skriver Anders Franzén.
Foto: Johan Nilsson/TT
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Mycket berodde detta på att SBK leddes av två politiska nämnder, kommunstyrelsen och byggnadsnämnden. Det blev ingen lycka i hanteringen med en strategisk styrelse och en tillståndsgivande nämnd. Konflikterna blev tydliga och experimentet lades ner efter knappt tio år.

Nu har historien glömts och nya parter kan därför lansera ett nytt SBK. Där nöjer man sig inte med att ta med tidigare tre berörda förvaltningar utan blandar även in miljö- och hälsoskyddsförvaltningen och tekniska förvaltningen. Med vackra ord kring processledning, ärendeflöden och tro på gott samarbete och goda framtidsutsikter målas upp gyllene tider i en starkt centraliserad organisation. Det nya kontoret skall nu serva fyra olika politiska nämnder med mycket olika ansvarsområden under skilda lagar. I sitt oförstånd tror man att planerande, tillståndsgivande, granskande och utförande uppgifter kan hanteras i en och samma organisation. Lagar säger att detta inte är möjligt.

Tystnadskulturen i Växjö kommun är tyvärr sådan att ingen vågar ifrågasätta alla dumheter som kommer ut ur olika organisatoriska studier, ibland i all hemlighet. Risken för repressalier såväl i tjänstemannagruppen som bland politiker är uppenbar om man ifrågasätter. Man vill inte heller ta intryck av erfarenheter och klokskap från förr utan ångar på i sin tro på egen förträfflighet.

Anders Franzén, projektledare

"I sitt oförstånd tror man att planerande, tillståndsgivande, granskande och utförande uppgifter kan hanteras i en och samma organisation. Lagar säger att detta inte är möjligt."

Läs mer