Daglig livsfarlig bussresa

Insändare • Publicerad 7 januari 2013

Jag och mina fyra klasskompisar åker dagligen bussen mellan Ljungby och Växjö. Vi åker dubbeldäckare till Växjö på morgonen och åker vanlig buss hem till Ljungby på eftermiddagen. Problemet med bussen på hemresan är att den alltid är proppfull. Nästan varje dag måste vi stå upp i bussen för att inga platser är lediga. Vi har satt oss i trappan några gånger eftersom det är jobbigt att stå upp i 60min. Då har vi blivit tillsagda att inte sitta i trappan eftersom det är livsfarligt om någon olycka skulle ske. För oss ungdomar kanske de inte är så ansträngade att stå upp hela resan, men för äldre människor är det betydligt jobbigare och man ser hur dem kämpar. Inte nog med att det inte finns lediga platser i bussen utan när det är så mycket folk så blir det också väldigt dålig luft där inne. Det blir kvavt och varmt.

En bra lösning på detta problem hade jag tyckt att dem kunde köra dubbeldäckaren istället eftersom den rymmer fler personer. Det är speciellt mellan kl.15-17 som det är flest folk. Vi vill ha rätt till sittplatser och en säker bussresa!

TRÖTT BUSSRESENÄR

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.