unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Dags att tänka nytt och större

Det är dags att åter titta på APP:s förslag Sjöbacka strand för att utveckla östra stranden av Växjösjön.
Våren 2019 presenterade APP Properties arkitektskisser på en helt ny stadsdel vid Växjösjöns östra strand, men idén fick kalla handen av den politiska ledningen. Lennart Dageborn tycker det är dags att titta på förslaget igen.
Våren 2019 presenterade APP Properties arkitektskisser på en helt ny stadsdel vid Växjösjöns östra strand, men idén fick kalla handen av den politiska ledningen. Lennart Dageborn tycker det är dags att titta på förslaget igen.
Foto: Arkitekt: Erséus arkitekter
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Kommunal simhall är inte ett måste. Sälj i stället resterande del av simhallstomten och använd dessa pengar till något som gynnar Växjös skattebetalare. Minimera kostnaden för skattebetalarna genom att låta APP utveckla området med simhall, kallbadhus, ett fint promenaddäck utefter Växjösjön.

Lägenheter och ett markerande torn som kommer att medföra fler bostäder på promenadavstånd. Detta kommer att ge ökat underlag för handel och besök i centrala staden. Alla ”kramare” som inte kan tänka nytt se er omkring. Det ser förfärligt ut med buskar och sly. Området måste saneras för att bli trevligt.

Sjukhusbygget i Räppe bör noga analysera vad som måste flyttas. Behåll alla öppenvårdsmottagningar i det befintliga sjukhuset. Inventera befintliga mottagningar hos privata vårdgivare och samverka med dessa, som alla finns relativt centralt nära järnväg och busskommunikationer. Detta behåller antalet besökande till centrum.

Skapa en medicinsk fakultet i Växjö LNU. Starta en läkarutbildning i Växjö. Lokaler kommer att finnas för detta. Efter läkarutbildning i tio år har många rotat sig i Växjö och behovet av hyrläkare kommer drastiskt att minska. Jämför med Linköping och Örebro.

Lennart Dageborn, privattandläkare i 40 år