Dålig moral av Växjöbostäder

Till politikerna i Växjö kommun.
Insändare • Publicerad 9 december 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Oscar Appelgren

Växjöbostäder har alltid tidigare varit ett bostadsbolag i allmännyttan, som ska se till att hyrorna hålls nere så vanligt folk har råd att bo, det vill säga inte vara vinstdrivande.

Men nu de senaste åren har man legat topp 3 i Sverige, över bostadsbolag som höjer hyran mest. Detta trots att man samtidigt har ett överskott på minst 100 miljoner kronor som ges till Växjö kommun varje år. Pengar som alltså inte går till våra bostäder. Ändå vill man återigen höja hyran med 4,3 procent. Det känns som att vi hyresgäster blir dubbelbeskattade. Först via inkomstskatten, och sen en gång till genom hyresavin.

Jag förstår att det är lagligt eftersom det får fortsätta. Men jag anser att detta visar på en mycket dålig moral, samt att det är ett hån mot oss hyresgäster, som inte är högavlönade men som ändå måste bo.

Jag förstår inte hur man kan göra så här. Vad har jag missat?

Två frågor till politiker i Växjö kommun:

1. Är Växjöbostäder fortfarande ett bostadsbolag i allmännyttan? Ja eller nej.

2. Finns det något parti som står på hyresgästernas sida här, som jag kan rösta på i kommunalvalet nästa gång?

Vilket i så fall?

Gunilla Thunberg

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.