GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Den stora förloraren i årets val är miljön

Med fyra år under en borgerlig regering dominerad av Sverigedemokraterna blir det förmodligen svårt att nå våra uppsatta miljömål.
Insändare • Publicerad 18 oktober 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M), Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD), Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) och Liberalernas partiledare Johan Pehrson (L).
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M), Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD), Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) och Liberalernas partiledare Johan Pehrson (L).Foto: Jonas Ekströmer/TT

Allt annat går att rätta till om fyra år, men inte miljön. Den kan inte vänta. Redan 1,5 graders-målet kan leda till dominoeffekter med förödande konsekvenser. Att populistiska förslag som sänkt bensinpris bidrar till att avgöra valresultat visar på demokratins svaghet.

Den stora förloraren i årets val är miljön. Det är våra barnbarn som får betala priset för att vi inte vill minska vårt bilkörande eller våra flygresor.

Kenneth Enelund

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.