Det behövs två skor för att spela fotboll

”Vi har haft tjejer som kommit med en högersko, då en annan lagkamrat haft på sig den vänstra”, säger Johan Hansson, tränare i Araby IF i ett inslag i lokalnyheterna på TV. Det här gjorde mig arg, har vi inte råd med skor till tjejer (och killar) som vill spela fotboll?
Insändare • Publicerad 10 mars 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Varför bygga en ny dyr ishall när tjejerna behöver skor till båda fötterna? Frågan ställer Arne .\nVarför bygga en ny dyr ishall när tjejerna behöver skor till båda fötterna? Frågan ställer Arne .
Varför bygga en ny dyr ishall när tjejerna behöver skor till båda fötterna? Frågan ställer Arne .\nVarför bygga en ny dyr ishall när tjejerna behöver skor till båda fötterna? Frågan ställer Arne .Foto: KRISTER ANDERSSON

Att tjejerna i Araby inte har kunnat sko sig som de bättre bemedlade kan möjligen skyllas på det gamla styret i Växjö, men de nya styrande lovade inför valet ”När Socialdemokraterna i Växjö får chansen att leda kommunen efter valet i september så kommer Växjö kommun att få en ny ishall”.

De här tjejerna (eller killarna) på Araby eller någon annanstans i Växjö kommun kommer förmodligen aldrig att få tillgång till Vida Arena trots att den står tom större delen av dygnet. Varför bygga en ny dyr ishall när tjejerna behöver skor till båda fötterna? Eller tänker ni hjälpa till med konståknings- eller hockeyutrustning så att de kan använda den nya ishallen? Det blir mycket dyrare än ett par skor.

Arne Persson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.