Det finns bra äldreomsorg i Växjö

Insändare • Publicerad 31 augusti 2012

Under det senaste året har det varit flera insändare i Smålandsposten där det skrivits om hur dålig vår äldreomsorg är.

Nu vill vi skriva lite om hur positiv omsorgen varit för oss och vår mor.

Mor har bott 20 år på Mekan, Södra Järnvägsgatan i Växjö. En bättre omsorg än det finns där får man leta efter. Personalen som jobbar på Mekan har verkligen brytt sig om mor och visat stor empati. De är helt otroliga. Både mor och vi fyra döttrar är verkligen tacksamma.

Här kommer några exempel: De har tittat till henne allt som oftast och sett till att hon sitter bra i sin rullstol. En gång i veckan har en personal varit med henne på stan så hon fått handla det hon själv vill ha. Har vi behövt hjälp för sjukbesök på lasarettet, har de fixat och trixat med sina schema för att kunna ställa upp och följa med. Ja, raden kan bli lång med positiva tillfällen. Personalen har dessutom alltid varit tillmötesgående mot oss anhöriga. Vi har alltid haft en bra och öppen dialog.

Nu när mor p g a ålder och sjukdom flyttat till ett annat boende, kommer personal från Mekan på sin fritid och hälsar på henne.

Det kallar vi omsorg.

FYRA TACKSAMMA DÖTTRAR MED FAMILJER

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.