GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det fria skolvalet leder till segregation

Varför är det så viktigt med ett fritt och aktivt skolval som Centern ständigt propagerar för? Även för grundskolan.
Insändare • Publicerad fredag 06:00
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

I det fallet ligger det väl närmast till hands att välja den närmaste skolan, enklast och billigast med hänsyn till skolskjutsar. För landsbygdsskolor som Lammhult finns inget annat alternativ. Det har inte varit någon nackdel för eleverna.

Det fria skolvalet har i staden lett till ökad segregation, vilket är välkänt. Det är motsatsen till en likvärdig skola, där alla elever ges samma möjligheter att utvecklas efter sina egna förutsättningar. För att tala klartext: Det fria skolvalet uppmanar till egoism och bara tanke på egna fördelar. Det har egentligen ingenting med ett solidariskt och rättvist samhälle att göra.

S Gustavsson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.