GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det räcker med stat och kommuner

Insändare • Publicerad 22 juli 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Region Kronoberg, arkivbild.
Region Kronoberg, arkivbild.Foto: Elvedin Basic

Jag är ingen expert på sjukvård. Men regionalpolitisk organisation ägnade jag mig åt 1997–2014 och konstaterade att Sverige inte skulle indelas i politiskt styrda gränsregioner. Det räcker med kommuner och stat! Min erfarenhet avseende sjukbehandling är att det är viktigt med att tidigt upptäcka sjukdomar! Därför är det viktigt med goda förutsättningar för vårdcentralerna. Dessa bör då ha möjligheter till att åtgärda sjukdomen redan då. Vid "allvarliga" tillstånd är enligt min egen erfarenhet specialistvård på sjukhus med specialistkunskap som dessutom innebär effektivt utförande nödvändig. Detta förutsätter naturligtvis goda kommunikationer och som även är nödvändiga för andra sammanhang. När läser om de allvarliga bristerna i det planerade sjukhuset i Räppe blir även jag orolig över de väldigt stora problemen och kostnaden!

Bengt Palm

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.