Du förgyllde min vardag

Det behövs inga märkvärdigheter för att bli glad.
Insändare • Publicerad 17 augusti 2013
Foto: 

Onsdagen den 14 augusti åkte jag med 1:ans buss klockan 11.37 från Teleborgs centrum till torget. När jag skulle stiga av sänkte chauffören bussen så jag hade bara att köra ut med min rullator. Fantastiskt så lättoch fort det gick! Han är unik! Trodde inte det gick att sänka stadsbussarna.

När jag var på torget träffade jag en god vän. Jag skulle köpa lingon men jag hittar inte några sa jag. När jag gått en liten bit kom hon ifatt mig och visade på ett litet stånd där det fanns lingon.

Väl på bussen hem igen hittade jag inte busskortet, sätt dig sa chauffören. Jag började leta efter det och då fanns inte min plånbok.

Jag gick fram och frågade om han kunde släppa av mig. Stig av vid strykjärnet får du närmare till torget sa han.

När jag kom till torget stod damen som hade sålt Gladiolus till mig och vinkade in mig. Där hade hon bevakat min plånbok som låg på bordet. En stor sten föll från mitt bröst. Det är inte slut på det fina ännu. När jag gick på 5:ans buss till Teleborg 12.43 tror jag det var. Det var en äldre chaufför i alla fall. Han kom och lyfte upp rullatorn. Så tog han busskortet som jag höll i handen och gick fram och betalade. När jag skulle stiga av så vips, var han där och lyfte ner min fyrhjuling.

Tack alla fina människor som gav mig så mycket vänlighet och omtanke och därmed förgyllde min vardag!

TELEBORGARE

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.