Du kan hjälpa bonden

Ingen har väl undgått debatten de senaste veckorna där mjölkbönderna tar strid mot sin egen organisation och försöker byta förtvivlan mot lite hopp. För tjugo år sedan fick bonden betydligt mer betalt för sin mjölk, och bara under 2012 har bonden fått en prissänkning på cirka 20 procent. Ingen lätt lönesänkning att klara av, eller hur?
Insändare • Publicerad 18 augusti 2012
Foto: 

Var noga när du handlar mjölk i dag! Köp mjölk från Arla, Emåmejeriet eller Hjordnära till exempel och var försiktig när du väljer matkedjornas egna märken. Den mjölken kan vara svensk i dag men kan lika gärna vara tysk eller polsk i morgon. Vi konsumenter kan ändra på konkurrensregler inom EU lika lite som våra mjölkbönder kan men vi kan vara noga när vi köper mjölken och välja svensk mjölk. Då stödjer vi den svenska mjölkbonden och bidrar inte till att dumpa de låga avräkningspriserna ytterligare.

Tobias Gustavsson, matdebattör och delägare Familyfood

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.